X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 508
Preşedintele stiri: 4002

Guvernul va cere Parlamentului instaurarea stării de urgență în R. Moldova

24 feb. 2022,, 10:10   Politică
3905 8

Guvernul R. Moldova urmează să ceară Parlamentului să declare stare de urgență în țara noastră. Anunțul a fost făcut de președintele țării, Maia Sandu, într-un briefing de presă, acum cîteva minute.

În mesajul său, Maia Sandu le cere moldovenilor aflați în Ucraina să revină acasă cît mai curînd, menționînd că R. Moldova este gata să ajute oamenii care au nevoie de sprijin.

„Dragi cetățeni, în această dimineață Rusia a lansat atacuri militare asupra Ucrainei, încălcînd flagrant normele internaționale. Am stabilit că Guvernul va cere Parlamentului să declare stare de urgență. Va fi convocoată Comisia de Situații excepționale. Am dispus intensificarea eforturilor de patrulare pentru a preveni eventuale provocări. Solicit moldovenilor să părăsească Ucraina, mai multe curse cu destinația Ucraina au aterizat la Chișinău. La frontieră crește fluxul de tranzit. Vom ajuta oamenii care au nevoie de sprijinul nostru”, a declarat Maia Sandu.

Totodată, șeful statului a spus că R. Moldova este gata să găzduiască cîteva zeci de mii de oameni, în cazul în care situația din Ucraina se va înrăutăți și mai mult.

„Monitorizăm atent evoluția situației din țară și din afara ei. Rugămintea mea este să fim cu toții mai înțelegători și să fim pregătiți să ne ajutăm unii cu ceilalți. Fac un apel autorităților publice locale să conlucreze cu autoritățile centrale. Toate insituțiile statului sînt în stare de alertă, prioritatea noastră este securitatea oamenilor”, a adăugat Maia Sandu.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?