Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 508
Preşedintele stiri: 4002

Guvernul german confirmă: Klaus Neuchirkh va fi noul șef al misiunii OSCE la Chișinău

6 sep. 2018,, 17:47   Politică
3094 1

Dimplomatul german Klaus Neukirch va fi noul șef al misiunii OSCE la Chișinău. Despre acest lucru a anunțat oficial Ministrul german de stat pentru Afaceri Europene Michael Roth la întrevederea cu ministrul moldovean de externe, Tudor Ulianovschi.

Deși în comunicatul ministerului de Externe de la Chișinău nu se regăsește această informație, în pressrelease-ul din Germania este menționat că „Ministrul de Stat Roth a salutat numirea lui Claus Neukirch ca nou șef al Misiunii OSCE în Republica Moldova”.

Amintim că ieri misiunea OSCE în Republica Moldova nu a infirmat dar nici nu a confirmat că diplomatul german Klaus Neukirch va fi noul șef al misiunii. Răspunsul a fost oferit reporterilor Deschide.MD de Anna Vorobeva, purtătoarea de cuvînt a misiunii.

Ținem să precizăm că Franco Frattini va efectua o vizită în R. Moldova, în cadrul căreia, la 10 septembrie, la Tiraspol va înmîna primele plăcuţe cu numere neutre pentru proprietarii de autoturisme din regiunea transnistreană. Cel mai probabil atunci urmează ca Neukirch să fie prezentat oficial la conducerea misiunii.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?