X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

Guvernul Gavrilița și-a dat demisia

10 feb. 2023,, 13:09   Politică
5627 2

Premierul Natalia Gavrilița a anunțat, în cadrul unei conferințe de presă, despre demisia guvernului pe care l-a condus 18 luni.

„Echipa cu care am lucrat la guvern a fost o echipă cu oameni constructivi, cu expertiză în domeniul economiei și a investițiilor. RM intră într-o fază nouă în care prioritatea țării este securitatea energetică, cibernetică, economică și socială. Am guvernat în regim de criză continuă. Criza gazelor am depășit-o, asigurîndu-ne că fiecare familie are acces la energie, căldură și compensații”, a declarat Natalia Gavrilița.

„Am reușit să facem primele achiziții de gaze din surse alternative, am gestionat criza de securitate, am menținut stabilitatea, calmul și pacea în RM. Am știut să păstrăm calmul în regiunea transnistreană. Am gestionat criza refugiaților și am cîștigat simpatia întregii lumi. În pofida acestor provocări permanente, am reușit să implimentăm planul de reforme. Sînt mîndră că împreună cu colegii au repornit proiectele care stagnau pe loc de mai mulți ani.

Toate aceste lucruri le-am obținut cu implicarea echipei de la Guvern, cu colegii din parlament, cu aleșii locali. Le mulțumesc din suflet tuturor”, a adăugat Gavrilița.

Natalia Gavrilița spune că se retrage din fruntea Guvernului, dar va rămîne alături de echipă: „Eu cred în Moldova, cred în dumneavoastră, oamenii acestei țări. Vom reuși tot ce ne propunem. Plec de la conducerea Guvernului cu sentimentul datoriei împlinite. M-am implicat plenar în această misiune care mi-a fost încredințată de Maia Sandu și colegii de partid.


Vă îndemn să rămînem uniți și solidari și să transofrmăm Moldova într-o țară de care copiii noștri să fie mîndri, o țară în care drepturile și libertățile fiecărui cetățean să fie respectate”, a conchis Natalia Gravrilița.

Gavrilița nu a răspuns la întrebările presei, plecînd în grabă de la tribună, odată ce și-a încheiat discursul.

Natalia Gavrilița s-a aflat la șefia Guvernului din 6 august 2021. Guvernul a fost învestit cu votul a 61 deputați. Cum Partidul Acțiune și Solidaritate are majoritate în Parlamentul Republicii Moldova, guvernul este majoritar absolut PAS.

38
1
0
1
6

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?