Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

Guvernul anunță detalii noi despre atacurilor cibernetice asupra platformelor guvernamentale

26 sep. 2023,, 15:06   Politică
2929 0

În ultima săptămînă s-au intensificat atacurile cibernetice pe mai multe platforme, anunță Guvernul Republicii Moldova. Atacuri, în format Ddos, au suferit inclusiv platformele Aeroportului Internațional Chișinău, Agenției Naționale pentru Reglementare în Energetice (ANRE), dar și platforma web a Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene (MAEIE), a precizat purtătorul de cuvînt al Executivului, Daniel Vodă.

„Pe baza ultimului exemplu (MAEIE), vreau să menționez că în perioada miezul nopții pînă în după amiaza zilei de astăzi, au fost peste 36 de milioane de accesări ale acestei platforme din diferite regiuni geografice, dar responsabilii de securitatea cibernetică au făcut față și au diminuat impactul acestor acțiuni”, a declarat Daniel Vodă, transmite radiomoldova.

Potrivit acestuia, atacurile au presupus că un număr foarte mare de cereri, de regulă de peste hotarele țării, sînt orientate pentru blocarea unui server sau a unei platforme web.

„Este important să precizăm cu referire la acest subiect că nu este vorba de un atac cibernetic asupra infrastructurii critice din țara noastră, cum a fost vehiculat în spațiul public. Această infrastructură este protejată de către responsabilii instituțiilor naționale”, a precizat purtătorul de cuvînt.

Totodată, Guvernul recomandă și reprezentanților sectorului privat să acorde o atenție sporită securității cibernetice în companii, să consolideze rețelele corporative și să ia în considerare măsurile de protecție a serverelor web recomandate de diferite industrii.


Precizările vin după ce Serviciul Tehnologia Informației și Securitate Cibernetică a confirmat luni, 25 septembrie, înregistrarea atacului cibernetic asupra surselor de informare ale prestatorilor de servicii în domeniu.

3
2
0
1
2

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?