Transnistria stiri: 1424
Eurovision stiri: 508
Preşedintele stiri: 4002

Guvernul a dat undă verde creării Centrului "Patriot"

12 iul. 2023,, 11:35   Politică
3151 3

Guvernul a dat undă verde creării Centrului de Comunicare Strategică și Combatere a Dezinformării, cunoscut în spațiul public cu denumirea PATRIOT. Inițiativa aparține președintei Maia Sandu.

„Lung timp am ignorat dezinformarea propaganda și dezinformarea. Ne-am trezită că lucrurile devin complet denaturate. Lumea consideră că războiul este justificat, că incitarea urii inter-etnice este ceva normal. Uite unde am ajuns”, a spus Recean, notează Noi.md cu referire la realitatea.md.

Despre crearea Centrului pentru Combaterea Dezinformării a anunțat Maia Sandu, la sfîrșitul lunii mai.

Președinta anunța că instituția va coordona acțiunile statului în domeniul securității informaționale și ar trebui să apere cetățenii de manipulare. Conform ei, misiunea specialiștilor din cadrul entității va fi să transmită informații veridice către publicul larg, să colaboreze cu statul în vederea creșterii rezistenței societății în fața dezinformării, să combată și să identifice amenințările hibride.

Proiectul de lege a fost publicat la început de iulie. Se anunța că inițiativa a fost îmbunătățită cu propuneri din partea societății civile, instituțiilor mass-media, autorităților și instituțiilor publice, precum și din partea partenerilor internaționali de cooperare și dezvoltare.

3
0
1
2
30

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?