X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

Grosu, despre auditul de la Moldovagaz: "Avem tot dreptul să știm dacă s-a respectat legea"

12 feb. 2022,, 11:15   Politică
3863 2

„Noi o să facem acest audit, vrem să ştim şi să fim siguri dacă datoriile care se înaintează nouă cu adevărat sînt ale noastre. Avem tot dreptul să aflăm dacă într-adevăr s-a respectat legea”.

Despre aceasta a declarat preşedintele Parlamentului Republicii Moldova, Igor Grosu, în timpul emisiunii „Punctul pe AZi” de la TVR Moldova, accentuînd faptul că nu îi este clar motivul de ce Gazprom se opune unui audit extern la Moldovagaz, transmite Știri.md.

„Nu înţeleg de ce cei de la Gazprom s-ar opune pentru că noi am respectat partea moldavă, cum e scris în acel protocol. Nu putea, în logica bunului simţ, tot Moldovagaz să-şi facă un audit pe datoria pe care o au ei. Noi o să facem acest audit, a fost deja publicat anunţul. O să prezentăm argumentele noastre, concluziile auditului şi o să chemăm Gazpromul la discuţii.

Poziţia noastră a fost consecventă dintotdeauna. Noi, spre deosebire de alţi consumatori, tot timpul ne-am onorat factura, chiar dacă am fost trataţi pe nedrept. Noi vrem să ştim şi să fim siguri dacă datoriile care se înaintează nouă cu adevărat sînt ale noastre. Şi toată lumea înţelege că această companie monopolistă, care se numeşte Moldovagaz, de-a lungul timpului de 30 de ani nu a fost deranjată niciodată nu de un audit extern, de Curtea de Conturi nu a fost deranjată. Deşi era absolut important, strategic, obligatoriu ca noi sa avem un raport de la Curtea de Conturi.

Avem tot dreptul să aflăm dacă într-adevăr s-a respectat legea, nu s-au făcut alte lucruri reprobabile şi aşa mai departe. Asta cerem, nimic mai mult. Eu cred că trebuie să fie în interesul şi al Gazpromului şi al acţionarului majoritar să se convingă de managementul corect de-a lungul timpului şi asta pînă la proba contrariilor. O să insistăm şi sper că şi Gazpromul o să accepte aceste argumente pentru că dacă nu ai ce ascunde, nu ai decît să prezinţi argumentele, să ne aşezăm şi să vedem unde coincid poziţiile noastre şi unde mai trebuie să discutăm”, susţine Igor Grosu.


2
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?