X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4000

Grigoriu va depune o plîngere la CNA împotriva șefei CSP: O acuză de depășirea atribuțiilor de serviciu

9 sep. 2021,, 11:56   Politică
4000 1

Fosta deputată Inga Grigoriu a anunțat că va depune o plîngere la Centrul Național Anticorupție împotriva președintei Consiliului Superior al Procurorilor, Angel Motuzoc. Grigoriu o acuză pe aceasta de depășirea atribuțiilor de serviciu.

Se întîmplă după ce la data de 28 iulie 2021, Inga Grigoriu a depus o sesizare la Consiliul Superior al Procurorilor în vederea examinării acțiunilor Procurorului General, Alexandr Stoianoglo, în procesul de renunțare la învinuire în privința condamnatului, Veaceslav Platon, solicitînd desemnarea unui procuror pentru examinarea acestor fapte prin prisma Codului de procedură penală.

Motuzoc a refuzat să dea curs solicitării, decizie pe care Grigoriu o consideră ilegală, transmite Noi.md cu referire la Cotidianul.md.

„Consider că prin acțiunile sale, doamna Motuzoc a comis depășirea atribuțiilor de serviciu, iar prin prisma Codului contravențional, urmează să depun, la Centrul Naţional Anticorupţie, o Sesizare cu privire la constatarea contravenției în acțiunile președintelui Consiliului Superior al Procurorilor, Angela Motuzoc.

Totodată, voi depune o Plîngere la Judecătoria Chișinău, sediul Ciocana, solicitînd declararea nulă a scrisorii din 26 august 2021, semnată de președinta Consiliului Superior al Procurorilor, Angela Motuzoc, privind refuzul organizării examinării sesizării mele din 28 iulie 2021, cît și voi solicita obligarea Consiliului Superior al Procurorilor să organizeze, conform Codului de procedură penală, desemnarea procurorului care va examina, în ordinea art.274 din Codul de procedură penală, sesizarea din 28 iulie 2021 privind săvîșirea infracțiunii de către Procurorul General”, a menționat Inga Grigoriu.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?