Eurovision stiri: 525
Cazul Filat stiri: 350
Transnistria stiri: 1433
Preşedintele stiri: 4024

Greceanîi: Deputații fracțiunii PSRM s-au întîlnit cu peste 700 000 de cetățeni

24 dec. 2018,, 08:11   Politică
4565 2

În cadrul unui interviu acordat portalului Tribuna, președintele Partidului socialiștilor din Republica Moldova, Zinaida Greceanîi, a declarat că „atît 2018, cît și întregul mandat de patru ani au fost dificile, dat fiind faptul că fracțiunea PSRM nu a colaborat cu majoritatea de la guvernare, formată prin mituire și manipulare și a rămas în opoziție”.

„Cu toate acestea, socialiștii, pe parcursul întregului mandat, au făcut tot posibilul pentru a implementa programul electoral și pentru a-și realiza angajamentele. Timp de 4 ani, fracțiunea PSRM din Parlament a înaintat 283 de proiecte de legi, iar toate acestea stau la baza implementării programului electoral PSRM. În această perioadă, Parlamentul a acceptat 50 de proiecte de legi înaintate de către Partidul Socialiștilor”, a menţionat ea.

Zinaida Greceanîi susţine că 132 de proiecte elaborate de către fracțiunea PSRM au fost respinse de majoritatea parlamentară timp de 4 ani, 89 sînt în proces legislativ. Toate aceste inițiative au caracter social-economic și toate vor fi prezentate în următoarea sesiune a Parlamentului.

„De asemenea, următorul Parlament va trebui să ia în considerare zecile de inițiative ale Președintelui Republicii Moldova, Igor Dodon, care au fost respinse. Sunt inițiative bine cunoscute cu privire la anularea legii care obligă cetățenii să achite miliardul, recalcularea pensiilor de două ori pe an, stabilirea capitalului de maternitate, protecția persoanelor cu dizabilități, cît și proiecte politice semnificative ce țin de protecția statalității, interzicerea unionismului, modificarea abordărilor din sistemul de educație”, a declarat Preşedintele PSRM.

Zinaida Greceanîi a menţionat că „PSRM este unica fracțiune din Parlament, care a avut săptămînal întrevederi cu cetățenii”. „În decursul a 4 ani, fiecare deputat a primit peste 33 de mii de persoane. În total, deputații fracțiunii PSRM au avut întrevederi cu peste 700 000 de cetățeni, care au primit asistență juridică și ajutor social”, a precizat ea.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?