Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4001

Greceanîi a avut o întrevedere cu Președintele Comisiei de la Veneția

20 dec. 2019,, 07:50   Politică
2455 0

Președintele Parlamentului, Zinaida Greaceanîi a avut o întrevedere cu Președintele Comisiei de la Veneția, transmite Noi.md.

”Noi am făcut coaliție cu poporul Republicii Moldova și vrem să readucem încrederea oamenilor în instituțiile statului și în justiție. Din păcate am pierdut mult timp, iar prin declarații și acțiuni ale anumitor politicieni au fost discreditate instituțiile statului. Reforma trebuie să facă justiția funcțională și să o readucă în serviciul oamenilor”, a spus Zinaida Greceanîi.

Președintele Parlamentului a menționat că proiectul actual ia în calcul amendamentele Comisiei de la Veneția și a anunțat deschiderea pentru cooperare în continuare. În context, Zinaida Greceanîi a menționat că organele de drept lucrează pentru întoarcerea miliardului furat și pedepsirea vinovaților. Toate aceste lucruri însă trebuie făcute fără populism și presiune asupra justiției din partea politicienilor, a opinat Președintele Parlamentului.

La rîndul său, Președintele Comisiei Europene pentru Democrație prin Drept (Comisia de la Veneția) Gianni Buquicchio a reconfirmat deschiderea pentru cooperare și a subscris poziției Președintelui Parlamentului legat de nevoie unei poziții constructive, îndreptate în servirea interesului suprem al țării din partea tuturor partidelor politice.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?