Transnistria stiri: 1424
Eurovision stiri: 508
Preşedintele stiri: 4002

Gavrilița e efectuat o vizită la punctul de trecere al frontierei Giurgiulești – Galați

6 iun. 2022,, 07:19   Politică
2737 0

Prim-ministra Natalia Gavrilița e efectuat o vizită la punctul de trecere al frontierei Giurgiulești – Galați, în cadrul căreia s-a informat despre implementarea deciziilor Comisiei pentru Situații Excepționale privind facilitarea traficului la frontieră, în special a deciziei recente de traversare prioritară a camioanelor cu produse perisabile și celor fără încărcătură, informează noi.md

De asemenea, șefa Executivului a discutat cu șoferii de camioane, staționați în vamă, despre problemele cu care se confruntă în urma perturbării lanțurilor logistice cauzate de războiul din Ucraina.

Șefa Executivului a discutat cu directorul Serviciului Vamal , Igor Talmazan și șeful Poliției de Frontieră, Rosian Vasiloi, despre colaborarea cu omologii romîni pentru facilitarea trecerii camioanelor și crearea condițiilor favorabile pentru șoferi.

În acest sens, au avut loc mai multe schimburi de opinii, subiectul fiind discutat și în cadrul ședinței Comisiilor guvernamentale moldo-romîne pe politică externă pentru identificarea soluțiilor necesare.

“Guvernul a adoptat mai multe măsuri pentru facilitarea și promovarea exportului de produse agricole perisabile de origine din Republica Moldova, dar și pentru trecerea facilitată a frontierei a camioanelor fără încărcătură. Vom depune și în continuare efortul necesar pentru înlăturarea tuturor impedimentelor pentru exportatori”, a menționat Natalia Gavrilița.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?