X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

Fracțiunea parlamentară a PAS va avea un nou deputat

20 dec. 2023,, 14:26   Politică
3770 0

Ion Poia, un contabil din raionul Ungheni, ar urma să preia mandatul de parlamentar, din partea Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS), al lui Gheorghe Agheorghiesei care a depus cererea de demisie și eliberarea din funcție începînd cu data de 20 decembrie 2023.

Potrivit alegeri.md, Poia figurează cu numărul 79 în lista candidaților PAS pentru funcția de parlamentar. Acesta, în prezent, este membru al JCI Moldova, o organizaţie de tineri lideri, antreprenori şi profesionişti, afiliată reţelei mondiale Junior Chamber International (JCI), notează Noi.md cu referire la realitatea.md.

De asemenea, potrivit news.ungheni.org, Poia deține funcțiile de consilier municipal și raional în Ungheni. Acesta va fi, dacă nu renunță la fotoliul de parlamentar, cel de-al cincilea deputat PAS din raionul Ungheni, alături de Andrian Cheptonar, Doina Gherman, Veronica Roșca și Vasile Șoimaru.

În total, la scrutinul parlamentar din 2021, formațiunea a avut 98 de candidați pentru funcția de deputat. O parte dintre ei au trecut în Guvern, urmare a remanierilor.

Amintim că pe 19 octombrie curent, Curtea Constituțională a validat mandatul de deputat în Parlamentul Republicii Moldova al Valentinei Ghețu, după ce parlamentara Ana Calinici a fost numită în funcția de secretară de stat la Cancelaria de Stat. Ghețu, originară din Edineț, este agronom de meserie.

1
0
0
0
4

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?