Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3996

Filip: Orice efort ar face Guvernul, opoziția e nemulțumită

25 apr. 2018,, 15:37   Politică
3213 5

Premierul Pavel Filip a salutat înțelegerile protocolare la care au ajuns Chișinăul și Tiraspolul în problema circulației automobilelor din regiunea transnistreană, dar și pe cea a accesului la terenurile din stînga Nistrului, notează Noi.md.

Șeful executivului s-a arătat nedumerit de faptul că deciziile aprobate au fost criticate de unele forțe ale opoziției și de membrii societății civile.

„Orice efort ar face Guvernul, văd că opoziția, dar și o parte a așa-numitei societăți civile critică aceste decizii. Vreau să mulțumesc echipei care a lucrat intens la acest capitol, pentru zecile de întrevederi care au fost la această temă pînă cînd am ajuns la un numitor comun. Este pentru prima dată cînd partea moldovenească va controla înmatricularea automobilelor din regiunea transnistreană”, a declarat Filip.

Potrivit lui Filip, consensul atins reprezintă un progres important în dialogul moldo-transnistrean.

„Este un exemplu că ne ținem de cuvînt, pentru că și plăcuțele de înmatriculare a fost unul dintre angajamentele luate anul trecut în formatul 5+2. A fost binevenită și implicarea OSCE-ului. Salut rolul pe care instituția l-a avut în armonizarea poziției de negocieri”, a conchis Filip.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?