X 
Cutremure stiri: 506

Există un dialog politic real între Comrat și Chișinău?

31 ian. 2022,, 13:30   Politică
2456 7

În prezent nu există un dialog politic real între Comrat și Chișinău.

Despre acest lucru a declarat deputatul Adunării Populare a Găgăuziei, Victor Petrov, vorbind în emisia Sputnik Moldova, relatează Noi.md .

El a menționat că majoritatea Adunării Populare a Găgăuziei a delegat trei deputați ai Parlamentului găgăuz să meargă la Moscova pentru negocieri, dar ei nu au reușit nici să discute, nici să se consulte cu nimeni din autoritățile de la Chișinău, în principiu.

"Dar, în ultima perioadă putem vedea cu ochii noștri relațiile dintre Chișinău și Găgăuzia, ele sunt vizibile. Între noi nu există un dialog. Dar să ne amintim de evenimentele recente cînd bașcanul Găgăuziei, Irina Vlah, a fost exclusă din Consiliul Suprem de Securitate al Moldovei. Adică, o întreagă regiune nu trebuie să participe la viața țării, la securitatea țării? Oare noi nu suntem aceiași locuitori, nu suntem pregătiți să ne apărăm patria, nu ar trebui să știm ce se întîmplă? Acesta în primul rînd. În al doilea rînd, să ne amintim că procurorul Găgăuziei a fost exclus din Consiliul Superior al Procurorilor. Aceștia nu sunt tocmai niște pași prietenoși. Acest lucru, nici ca vecini, nici ca prieteni, este greu de numit un dialog. La ședințele Adunării Populare a Găgăuziei nu a venit nimeni de la Chișinău. Ei bine, în principiu, cu ce mesaj ar trebui să vină? Că vom mai lua ceva de la voi?",- se întreabă Victor Petrov.

"În ultima perioadă, ne uităm la natura acțiunilor autorităților centrale, nu la percepțiile noastre. Noi, ca oameni, ne putem percepe reciproc diferit. Dar judecăm după acțiunile Chișinăului, după acțiunile guvernului central", a spus el.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Utilizați inteligența artificială în munca/studiile dumneavoastră?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав