Transnistria stiri: 1382
Eurovision stiri: 504
Preşedintele stiri: 3997

Executivul UE va propune începerea negocierilor de aderare a R. Moldova și Ucrainei

7 noi. 2023,, 07:13   Politică
1855 0

Executivul Uniunii Europene va recomanda miercuri blocului comunitar să deschidă negocierile de aderare cu Ucraina și Republica Moldova odată ce acestea vor îndeplini condițiile restante, au declarat luni doi oficiali UE, citați de Reuters.

Ambii oficiali, care au văzut și sînt familiarizați cu proiectul de raport al Comisiei Europene înainte de publicare, au menționat că de fapt, negocierile oficiale cu Kiev și Chișinău ar putea începe anul viitor.

Ei au adăugat că raportul Comisiei privind extinderea, care va conține și progresul altor aspiranți la UE, trebuie să fie finalizat înainte de publicarea oficială.

Amintim că pe 5 octombrie, Parlamentul European a adoptat cu o largă majoritate de voturi o Rezoluție prin care recomandă începerea negocierilor de aderare a Republicii Moldova la UE pînă la sfîrșitul anului 2023. S-a cerut, între altele, liberalizarea permanentă a comerțului cu Uniunea Europeană și integrarea Republicii Moldova pe piața unică europeană, înainte de finalizarea negocierilor de aderare.

4
2
0
1
10

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?