X 
Cazul Șor stiri: 599

Europa salută progresele în reglementarea problemei transnistrene

5 mai. 2018,, 10:46   Politică
4272 1

Preşedintele Consiliului European, Donald Tusk, a salutat progresele înregistrate de ţara noastră în reglementarea problemei transnistrene.

În plus, în cadrul discuţiilor de la Bruxelles cu premierul Pavel Filip, oficialul european a încurajat autoritățile să continue agenda de reforme pentru consolidarea profilului european al țării.

Pe agenda discuţiilor s-au aflat priorităţile politicii interne şi externe ale Moldovei şi evoluţiile în relaţia ţării noastre cu Uniunea Europeană. Premierul Pavel Filip a subliniat că rezultatele obţinute în ultimii 2 ani în implementarea Acordului de Asociere sînt foarte încurajatoare pentru parcursul european.

Şeful guvernului a declarat că multe prevederi au fost deja realizate, iar altele sînt în curs de adoptare. Filip a mai spus că autorităţile vor asigura corectitudinea scrutinului parlamentar, conform normelor democratice.

În privinţa problemei transnistrene, oficialul european şi-a reconfirmat susţinerea pentru soluţionarea politică a acesteia, cu respectarea suveranităţii şi integrităţii teritoriale a Republicii Moldova.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

În Moldova au avut loc alegeri locale. Care sînt schimbările la care vă așteptați?