Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

Este posibilă o soluționare pe termen lung a conflictului transnistrean fără implicarea Rusiei? Opinie

30 oct. 2023,, 18:30   Politică
3101 0

Astăzi încă am putea găsi o soluție pe termen lung pentru conflictul transnistrean fără participarea Federației Ruse, dar peste un an acest lucru ar putea să nu mai fie posibil.

O astfel de opinie a exprimat fostul viceprim-ministru pentru Reintegrare al Republicii Moldova, expertul în securitate Alexandru Flenchea, în cadrul emisiunii "Без галстуков" cu Alexandru Stahurschi de la postul de televiziune N4, transmite Noi.md.

"Da, putem. Astăzi încă putem. Poate că peste un an nu vom mai putea. Dar astăzi încă putem. Putem face acest lucru acum, cînd Rusia are probleme globale mult mai presante, și putem găsi o soluție la acest conflict pe care Rusia să o considere acceptabilă, știți, nu ideală, dar care să nu-i facă rău. Și acest lucru îl putem face acum, cînd, repet, Rusia este ocupată cu probleme mult mai importante, existențiale. Cînd Rusia le va rezolva, atunci mă tem că nu vom mai putea găsi o soluție pe termen lung la conflictul transnistrean fără Rusia", a declarat Alexandru Flenchea.

10
1
1
0
35

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?