X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

Două candidaturi vor fi propuse în plenul Parlamentului pentru numirea în funcția de membru al CSM

5 sep. 2023,, 16:21   Politică
3098 0

Candidaturile Luciei Popescu și a lui Iulian Muntean vor fi propuse în plenul Parlamentului pentru numirea în funcția de membru al Consiliului Superior al Magistraturii (CSM).

O decizie care prevede acest lucru a fost luată de Comisia juridică, numiri și imunități, urmare a organizării unui concurs pentru selectarea candidaților pentru această funcție.

Lucia Popescu este licențiată în drept și are diplomă de master în drept civil și în drept european. În prezent, aceasta activează în cadrul proiectului „Consolidarea transparenței, responsabilității și accesului la sistemul judiciar din Moldova”. Anterior, Lucia Popescu a activat în calitate de consilier juridic sau de coordonator de proiect.

Iulian Muntean este avocat și, anterior, a fost lector universitar la mai multe instituții de învățămînt superior din Republica Moldova – Universitatea de Stat din Moldova, Academia de Studii Economice din Moldova, Universitatea Tehnică a Moldovei etc.

Concursul pentru selectarea candidaților la funcția de membru al CSM s-a desfășurat în trei etape – depunerea și admisibilitatea dosarelor, evaluarea integrității candidaților și interviul. De menționat că la proba interviului au fost admise șase persoane, care au promovat evaluarea efectuată de Comisia independentă de evaluare a integrității candidaților la funcția de membru în organele de autoadministrare ale judecătorilor și procurorilor – Veaceslav GUȚAN, Aliona CORCENCO, Vitalie SÎLI, Iulian MUNTEAN, Lucia POPESCU și Leonid CHIRTOACĂ.


Potrivit legislației, Consiliul Superior al Magistraturii este constituit din 12 membri. Șase dintre ei, care nu fac parte din rîndul judecătorilor, sînt numiți de Parlament, cu votul a trei cincimi dintre deputații aleși.

0
0
0
0
3

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?