Dosarul privind finanțarea ilegală a partidelor politice: Discuția lui Șor, făcută public de CNA

22 sep. 12:57   Politică
3543 1

Centrul Național Anticorupție a transmis spre difuzare o secvență audio, înregistrată în cadrul investigațiilor privind finanțarea ilegală a partidelor politice, transmite Noi.md

Aceasta conține o parte din discuția purtată la 6 august 2023, de controversatul om de afaceri, Ilan Șor și o altă persoană prin aplicația de comunicare BRIA.

Amintim, ofițerii Centrului Național Anticorupție și Serviciului de Informații și Securitate, în comun cu procurorii Procuraturii Anticorupție, au efectuat ieri, 21 septembrie, 25 de percheziții în regiunea de Nord a țării și în mun. Chișinău la reprezentanți ai unor partide politice, în dosare penale ce vizează finanțarea ilegală a Partidelor Politice.

Potrivit probelor administrate pe dosare, s-a constatat că mai mulți reprezentanți ai partidelor ar fi implicați în procesul recepționării, transportării şi distribuţiei mijloacelor băneşti ilicite, destinate pentru plăți neoficiale.

În rezultatul perchezițiilor, au fost ridicate mijloace bănești în sumă de 189 200 de lei, 25 415 de euro, 2 430 de dolari, 4500 de franci elvețieni, telefoane mobile, dar și înscrisuri de ciornă. O persoană au fost reținută și plasată în izolatorul CNA pentru 72 de ore.
5
0
1
1
13

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum apreciați activitatea Serviciului 112, mai ales, în contextul intemperiilor?