Transnistria stiri: 1447
Preşedintele stiri: 4072

Dosarul în care e judecată Guţul bate pasul pe loc. Hotărîrea luată de judecători

27 iun. 11:36   Politică
2174 0

Şedinţa în dosarul în care e judecată Evghenia Guţul, başcanul autonomiei găgăuze, dar şi o secretară a fostului partid politic "Şor", a fost din nou amînată.

Magistraţii Judecătoriei Chişinău, sediul Buiucani, acuză avocaţii învinuiţilor că încearcă să tergiverseze procesul.
Astfel, judecătorii au numit un avocat din oficiu pentru Evghenia Guţul.
"Instanţa de judecată atestă o tentativă din partea avocaţilor în interesele inculpatei Evgheniei Guţul de a tergiversa prezenta cauză şi anume de a împiedica instanţa de judecată de a desfăşura şedinţa de judecată preliminară. Instanţa dispune de a invita un avocat din oficiu în interesele inculpatei Guţul Evghenia. Măsură care este necesară avînd în vedere că avocaţii tergiversează prezenta cauză penală."
La Judecătoria Chişinău, sediul Buiucani, nu a venit niciunul dintre avocaţii Evgheniei Guţul, iar procesul a fost amînat pentru începutul lunii iulie. Acest lucru a stîrnit indignarea judecătorilor, care spun că şedinţa e întreruptă a patra oară într-o singură lună. Potrivit başcanului autonomiei găgăuze, unul dintre avocaţi ar fi fost implicat într-un accident, iar celuilalt i s-ar fi defectat maşina în drum spre Chişinău. Guţul a refuzat să discute cu jurnaliştii.
Următoarea şedinţă de judecată va avea loc în data de 3 iulie. Evghenia Guţul, dar şi o secretară a fostului partid politic "Şor", sînt învinuite de acceptarea finanţării ilegale din partea unui grup criminal organizat. Ele riscă pînă la 7 ani de puşcărie. Prima şedinţă de judecată a avut loc la sfîrşitul lui aprilie, dar a fost întreruptă după ce başcanul a spus că nu înţelege limba de stat, iar apărarea a insistat ca toate materialele cauzei penale să fie traduse în rusă. Din aprilie şi pînă acum, procesul a fost întrerupt de mai multe ori la solicitările avocaţilor învinuiţilor.
4
1
0
2
14

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?