X 
Transnistria stiri: 1404
Preşedintele stiri: 4064

Dorin Recean: „Moldova își vede viitorul în UE și vom depune toate eforturile pentru a deveni membru"

25 iun. 20:34   Politică
965 0

Ministra de Externe a Belgiei, Hadja Lahbib, a declarat lansarea oficială a negocierilor de aderare ale Republicii Moldova la UE. În acest context, premierul a menționat că Moldova își vede viitorul în UE și că țara noastră va depune toate eforturile pentru a deveni stat membru.

„Moldova își vede viitorul în UE și vom depune toate eforturile pentru a deveni membru. Este o călătorie pe care ne-o asumăm cu viziune și responsabilitate. Cetățenii noștri sînt europeni și merită să savureze Europa în propria țară”.

Astăzi, premierul Dorin Recean, împreună cu alți oficiali din Moldova se află la Luxemburg, unde are loc prima ședință a Comisiei interguvernamentale Republica Moldova – Uniunea Europeană. În cadrul acesteia vor fi lansate oficial negocierile de aderare ale țării noastre la Uniunea Europeană.

La 21 iunie, președinta Maia Sandu a semnat Decretul privind inițierea negocierilor de aderare a Republicii Moldova la Uniunea Europeană. Totodată, în cadrul ședinței Comisiei Naționale pentru Integrare Europeană, șefa statului a desemnat-o pe Cristina Gherasimov negociator-șef din partea Republicii Moldova.

0
0
0
0
4

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?