X 
Transnistria stiri: 1399
Preşedintele stiri: 4054

Dorin Recean, în discuții cu autoritățile locale din Edineț

7 iun. 07:04   Politică
2343 2

Beneficiile programelor guvernamentale și ale proiectelor transfrontaliere, parcursul european al țării noastre și posibilitățile de dezvoltare a localităților au fost printre subiectele discutate de către prim-ministrul Dorin Recean cu reprezentanții autorităților publice locale și ai serviciilor desconcentrate din raionul Edineț.

În cadrul întrevederii, șeful Guvernului a îndemnat primarii, viceprimarii, consilierii și alți funcționari să discute cît mai mult cu cetățenii pentru a preveni dezinformarea și răspîndirea falsurilor.

Premierul Dorin Recean a precizat că Executivul încurajează autoritățile locale să identifice noi modalități de atragere a investițiilor pentru a dezvolta satele și orașele din raion. În context, prim-ministrul Dorin Recean a menționat că, în ședința de ieri a Cabinetului de miniștri, a fost aprobat Regulamentul privind valorificarea terenurilor fondului apelor și al construcțiilor hidrotehnice, care va permite generarea surselor de venit la bugetele locale.

„Bugetul de stat este ca bugetul unei familii și noi, împreună, trebuie să ne gîndim cum să atragem mai multe surse de venit, dar și să cheltuim banii rațional. Trebuie să executăm bugetul pe care îl avem și să beneficiem de fonduri europene”, a declarat prim-ministrul Dorin Recean.

La rîndul lor, primarii au vorbit despre problemele existente în localități: lipsa sistemelor de apeduct și canalizare, gunoiștile neautorizate și starea nesatisfăcătoare a drumurilor.


Menționăm că, pînă acum, în raionul Edineț au fost realizate 15 proiecte prin intermediul Programului „Satul European” și 17 - prin Programul „Satul European Expres”. Totodată, pentru anul curent, sînt planificate lucrări de reabilitare a drumurilor, în valoare de 16,7 milioane de lei.

În context, prim-ministrul Dorin Recean a subliniat că fondurile pentru Programul „Satul European” vor fi majorate și a îndemnat primarii să participe la cît mai multe proiecte europene: „Avem obligația să ne pregătim pentru fondurile de preaderare”.

La fel, șeful Guvernului a vorbit despre necesitatea consolidării eforturilor pentru a mobiliza cetățenii să participe la referendumul din toamnă. „Să fim uniți pentru obiectivul nostru de țară și să construim Europa acasă”, a adăugat premierul Dorin Recean.

3
0
0
3
15

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce vor duce modificările la Codului Penal privind extinderea noțiunii de ”trădare de patrie”?