Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Dodon reacționează: ce spune despre rezutatele alegerilor

4 iun. 2018,, 09:50   Politică
9074 13

În Chișinău s-a dat iarăși un vot geopolitic, s-a votat ideologia, nu competența managerială reală. Astfel a comentat președintele Igor Dodon victoria deținută de liderul Platformei DA, Andrei Năstase, informează Noi.md.

Șeful statului a remarcat că cetățenii și-au făcut datoria, iar acum trebuie să și-o facă primarul nou-ales. Totodată, el a salutat scorul obținut de socialiști în această cursă electorală.

„Vedem că socialiștii au demonstrat din nou că se bucură de o încredere largă și de o susținere stabilă în capitala țării. Aproape jumătate dintre alegători i-au oferit votul lui Ion Ceban. Această încredere și susținere o vom valorifica peste un an, atunci cînd se va da lupta adevărată pentru Chișinău, pentru mandatul deplin de primar general, de patru ani. Pînă atunci, Ion Ceban și echipa sa vor continua să lucreze în beneficiul Chișinăului și al chișinăuienilor”, a comentat Dodon.

Potrivit lui, este regretabil că se repetă a cîta oară votul geopolitic, spre nefericirea orășenilor, care pătimesc apoi patru ani de pe urma acestor preferințe emoționale de o zi, după cum s-a exprimat Dodon.

Șeful statului a dat de înțeles că așteptările de la noul primar general al capitalei nu pot fi mari. „Sperăm să nu permită degradarea catastrofală a orașului și să demonstreze că îi pasă de soarta Chișinăului. De altfel, Dorin Chirtoacă a fost un primar atît de prost, încît oricare alt primar de pe dreapta, inclusiv Andrei Năstase, ar putea fi o perioadă avantajat de comparația cu predecesorul său liberal”, a punctat Dodon.


Potrivit demnitarului, victoria deținută ieri de Năstase îi va dezvălui „caracterul populist și incompetența”.

„În rest însă, pentru Andrei Năstase aceasta a fost o victorie à la Pirus , deoarece îi va dezvălui caracterul populist și incompetența, dar, totodată, îl va îndepărta de bătălii politice mai importante pentru el”, a conchis Dodon.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?