Jocurile Olimpice stiri: 119
Transnistria stiri: 1453

În memoria lui Spiridon Vangheli: Drapelele de pe clădirea Primăriei Chișinău, coborîte în bernă

24 iun. 12:51   Capitala
3235 0

Drapelele de pe clădirea Primăriei Municipiului Chișinău au fost arborate în bernă, în memoria scriitorului Spiridon Vangheli, cetățean de Onoare al municipiului Chișinău, care va fi petrecut astăzi pe ultimul drum.

Prozator, traducător şi editor, Spiridon Vangheli a fost unul din cei mai vestiţi scriitori de la noi. A fost un ambasador al literaturii și culturii noastre, care a promovat valorile și tradițiile neamului. Scrierile sale au educat generații de copii.

Opera lui a fost tradusă în peste 40 de limbi ale lumii şi a apărut în 68 de ţări. Scriitorul a fost distins cu mai multe premii naţionale şi internaţionale, de asemenea, a deținut titlul de Scriitor al Poporului și Cavaler al Ordinului Republicii.

Astăzi, în cadrul ședinței săptămînale a serviciilor municipale, Primarul General, Ion Ceban, a adus un omagiu scriitorului.

„Spiridon Vangheli va rămîne în inimile noastre mereu prin lucrările sale transmise generațiilor. Un om excepțional, modest, care a reușit să scrie pentru cei mici și pentru cei mari.


Lucrările sale, traduse în multe limbi și editate în multe țări, vor continua să inspire și să educe generații întregi,” a declarat Primarul Ion Ceban.

2
0
0
2
2

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?