Dodon ia în calcul doi candidați pentru funcția de premier

Dodon ia în calcul doi candidați pentru funcția de premier

Unul ar putea fi din rîndurile socialiștilor, iar celălalt - din subalternii săi de la președinție. Șeful statului, însă, a refuzat să dea nume.


În schimb a făcut haz de versiunea celor de la ACUM, care cred că ministrul în exercițiu al Finanțelor, Ion Chicu, ar putea deveni prim-ministru, transmite protv.md.


„Dacă nu e creată o majoritate parlamentară și CC spune că președintele are dreptul să înainteze premierul fără majoritate parlamentară, atunci eu voi consulta fracțiunile și voi lua decizia”, a spus Igor Dodon, președintele Republicii Moldova.


Numele acestor oameni rămîne o enigmă deocamdată. Întrebat despre cît de adevărată este ipoteza că actualul ministru în exercițiu al finanțelor, Ion Chicu, ar putea deveni viitorul premier, Dodon a spus că sînt doar niște speculații.


„Nu poate să înainteze nimeni pe nimeni la funcția de premier decît președintele Republicii Moldova”, a adăugat Dodon.


Pe de altă parte, Ion Ceban spune că negocierile între PSRM și ACUM bat pasul pe loc.


„Așteptăm, ce să facem. Să vedem dacă poziția rigidă a Blocului ACUM se va schimba. Dacă da, există temei pentru discuții, dacă nu – anticipate”, a spus Ion Ceban, deputat PSRM.


Parlamentul format în urma alegerilor din 24 februarie s-a întrunit o singură dată – în ședința de constituire. Partidele încă nu au reușit să negocieze crearea unei majorități parlamentare, iar dacă nu o vor face pînă la sfîrșitul lunii iunie, am putea avea alegeri anticipate. În plen au intrat socialiștii, democrații, blocul ACUM, partidul Șor și 3 independenți.


Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load