Transnistria stiri: 1403
Preşedintele stiri: 4062

Dodon despre scandalul „JOC”: Ansamblul este mîndria Republicii Moldova

16 iun. 15:00   Politică
4008 0

Fostul șef de stat, Igor Dodon, condamnă atacul instituțiilor de stat în adresa ansamblului de dansuri populare „JOC”.

„Formațiunea este mîndria Republicii Moldova, este legendară, încă din timpul sovietic”, susține ex-președintele. Totodată, liderul socialist a comentat declarațiile scandaloase ale lui Oazu Nantoi, menționînd că „deputatul este diagnoza Partidului Acțiune și Solidaritate, transmite unimedia.

„Formațiune „Joc” este mîndria Republicii Moldova, este legendară, încă din timpul sovietic. Am avut ocazia să-i susțin mult și îi voi susține în continuare. Condamn categoric atacul care are loc acum din partea instituțiilor de stat, dar vreau să încurajez artiștii de acolo. Vreau să le exprim susținerea. sîntem gata să-i ajutăm cu tot ce putem.

Această guvernare este temporară, lucrurile se vor schimba începînd cu acest an și vom reveni la ceea ce prețuiesc cu adevărat moldovenii, cultura noastră, interesul nostru național”, a declarat Igor Dodon.

Noi.md amintește, Ministerul Culturii efectuează o anchetă de serviciu, după ce dansatori ai ansamblului național „Joc” au dansat la forumul de la Sankt-Petersburg, unde au participat masiv reprezentanții blocului Victorie, controlat de fugarul Ilan Șor.


În perioada investigațiilor, contractul cu directoarea interimară Aliona Strâmbeanu a fost suspendat, activitatea funcționarei fiind supusă controlului.

27
0
0
2
7

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?