Răspunsul lui Diacov, întrebat dacă se vrea la şefia PDM

Răspunsul lui Diacov, întrebat dacă se vrea la şefia PDM

Președintele de onoare al PDM, Dumitru Diacov, spune că nu are de gînd să se implice în procesul de alegere a noului președinte al formațiunii, după plecarea lui Vlad Plahotniuc.

Acesta a catalogat decizia fostului lider de a se retrage drept una „matură și responsabilă”. Între timp, purtătorul de cuvînt al PDM, Vitalie Gămurari, spune că „nimeni nu și-a asumat rolul de lider”.

„Salut decizia lui Vlad Plahotniuc de a depune mandatul de președinte al PDM. Este o decizie matură și resonsabilă. Pentru a evita orice speculații declar cu toată responsabilitatea că nu am de gînd să mă implic în lupta pentru funcția de președinte al partidului. Deși nu sînt indiferent de soarta partidului și cine trebuie să vină la cîrma lui în situația deloc simplă de astăzi!”, a scris Dumitru Diacov pe Facebook.

Funcția, se pare, rămîne una vacantă. Potrivit purtătorului de cuvînt al PDM, Vitalie Gămurari, în curînd va avea loc Congresul politic al PDM, unde va fi aleasă noua conducere. „Nimeni nu și-a asumat, deocamdată, rolul de lider”, a spus Gămurari.

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load