Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Reacţii după demisia lui Plahotniuc

24 iun. 2019,, 11:40   Politică
4258 1

Astăzi, liderul PDM, Vlad Plahotniuc a anunţat că şi-a depus mandatul de preşedinte al partidului. Se întîmplă la aproape două săptămîni după ce a plecat de la guvernare şi a părăsit Republica Moldova.

Deputatul ACUM, Dumitru Alaiba, spune că era sigur că Plahotniuc îşi va da demisia, „a fost mai simplu decît noi, o ţară întreagă, am crezut vreodată,” a scris acesta pe pagina sa de Facebook. Politologul Dionis Cenuşa spune că decizia de a pleca este raţională pentru ca să-şi salveze măcar careva invesţii, spune acesta.

Dumitru Alaiba: „Vlad Plahotniuc şi-a dat demisia din Partidul Democrat din Moldova. A fost mai simplu decît noi, o ţară întreagă, am crezut vreodată. Eram sigur că anume asta va face - va pleca, nu va lupta. Spuneam că unicul plan solid pe care îl are este planul de evacuare. Restul erau variaţii şi mişcări tactice”.

Trei comentarii:

1. Nu doar Plahotniuc a fost problema. Să plece toţi cei din anturajul său - complici direcţi. Cei ce au acţionat contra interesului naţional. Cei ce au tăcut atunci cînd trebuiau să spună că nu este ok ceea ce se face.


2. Şi plecaţi nu doar din partid. Mai plecaţi şi din parlament. Contribuabilul nu trebuie să se cheltuie cu alde voi. Nu pentru asta plăteşte impozite omul de rînd.

3. Se referă şi la a doua fracţiune a PD din parlament, condusă de Ilan Şor/Marina Tauber.

Dionis Cenuşa: Plahotniuc a plecat de 2 ori, din ţară şi din partid:

1. Deci, liderul PDM nu se poate intoarce în Moldova atît de ușor dupa cum pretindeau democrații că o va face.
2. Este o decizie rațională de a pleca de la șefia PDM pentru că a încercat să-și salveze măcare careva invesții.
3. Nimeni nu știe dacă partidul se va transforma sau nu va rezista și se va descompune. Dar un lucru este sigur, niciun oligarh egocentric nu vrea sa plece pentru totdeauna, ci pentru o perioadă, pînă cînd apele sînt tulburi.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?