Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4001

Deputații vor decide săptămîna viitoare dacă introduc vectorul european în Constituție

12 oct. 2018,, 15:32   Politică
2353 0

După două ore de dezbateri pe marginea propunerii de introducere a vectorului european în Constituție, procedura de vot a fost amînată pentru săptămîna viitoare, notează Noi.md.

Propunerea a venit din partea spicherului Andrian Candu, care a menționat că parlamentarii mai au nevoie de timp să se gîndească.

"Să sperăm că înțelepciunea va veni în ceasul al 12-lea", a comentat Candu, după ce reprezentanții tuturor partidelor de opoziție au spus că nu vor vota acest proiect.

„Chiar dacă sînt confruntări geopolitice care nu au făcut bine țării foarte mulți ani, puțini sînt cei care înțeleg că cel mai bun model de dezvoltare îl oferă UE, din punct de vedere al libertăților, drepturilor omului, a sistemului puterii și modelelor economice. Putem să ne confruntăm aici în argumente că e bine sau nu, dar consider că așa ceva nu se condiționează sub nicio formă”, a declarat Candu în debutul dezbaterilor.

Propunerea de a introducere a vectorului european în Constituție a fost aspru criticată de toate partidele de opoziție: PSRM, PLDM, PCRM și PL.


„Aprecierile europenilor în prezent sînt dure, iar voi vreți să includeți integrarea europeană în Constituție. Moldova nu a fost încă niciodată condamnată atît de vehement de către europeni pe dimensiunea justiției, a statului capturat etc”, a remarcat deputatul PSRM Vlad Bătrîncea.

Liberal-democrații au menționat la rîndul lor că prin această inițiativă democrații încearcă disperat să atragă alegătorii de dreapta.

„Demult nu mai sînteți credibili în fața cetățenilor și a partenerilor externi. Ieri ați fost pro-Moldova, azi pro-Europa, vă zvîrcoliți fără să aveți o direcție clară”, a spus Tudor Deliu.

Menționăm că pentru modificarea Constituție sînt necesare cel puțin 67 de voturi.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?