Criza energetică stiri: 789
Preşedintele stiri: 3235
Puterea stiri: 7327
Obiectiv european stiri: 287

Deputat PSRM: Vom veni cu reacții dure, dacă Curtea va încălca Constituția

14 apr. 2021,, 10:32   Politică
2418

Asupra Curții Constituționale se exercită astăzi o presiune enormă, în vederea declanșării alegerilor anticipate, spune deputatul PSRM Vlad Bătrîncea.

Deputatul a menționat că PSRM nu se teme de anticipate, doar că această criză politică trebuie soluționată în cîmpul legal.

"Știm ce presiune politică este astăzi pe Curtea Constituțională, ca să aprobe o decizie în favoarea Maiei Sandu, trebuie să calce în picioare nu doar Constituția, dar și propria lor jurisprudență. Dar toată jurisprudența spune că președintele este doar mediator, Parlamentul are mai multe împuterniciri în acest sen. Dacă se încalcă legea și Constituția în acest hal, evident că noi, socialiștii, vom veni cu reacții dure. Nu ne temem de anticipate, dar să ieșim din Constituție din cîmpul legal", a spus deputatul în cadrul emisiunii Puterea a Patra.

Potrivit lui, chiar și dacă se pune problema alegerilor anticipate, PSRM este gata să accepte un plan realist, cu un termen realist și cu asumarea consecințelor de către întreaga clasă politică, acest lucru însă nu s-a dorit.

"Dacă ei pur și simplu anulează tot ce a fost pînă acum ca să facă parte din agenda politică a unui om, ne pare rău pentru că, juridic, creăm niște precedente periculoase, cînd nu va fi nici continuitatea puterii. Dacă așa, noi vom considera că aceste elemente constituie o încălcare gravă a Constituției", a spus Bătrîncea.

0

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Moldova, împreună cu Ucraina, a primit statutul de țară candidată la UE. Cum, în opinia dumneavoastră, se va schimba viața moldovenilor?
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав