Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4001

Deputat: După 23 martie vom intra întru-un blocaj constituțional

8 mar. 2021,, 14:00   Politică
4783 11

Deputatul Dinu Plîngău consideră că ceea ce ar putea să se întîmple cu adevărat după data de 23 martie, la trei luni de la demisia Guvernului Chicu, va fi o aprofundare a crizei politice și transformarea ei într-un blocaj constituțional.

Declarația a fost făcută în cadrul emisiunii "ATITUDINI" de la Sputnik.

"Pînă pe 23 martie sîntem într-o criză politică, iar după această dată vom avea deja și un blocaj constituțional în care nicio instituție a statului, dintre cele aflate în conflict, nu vor putea ajunge la scopul dorit - nici alegeri anticipate, nici instituirea unui Guvern. Toți se întreabă ce se va întîmpla după data de 23 martie. Vă spun: vom intra întru-un blocaj constituțional, cînd Curtea Constituțională nu va putea constata condițiile de dizolvare a Parlamentului, iar majoritatea parlamentară creată nu va iniția procedura de suspendare a Președintelui. Vom rămîne doar cu o tentativa eșuată de învestire a Guvernului, iar după 23 totul va începe de la zero", a menționat Dinu Plîngău.

Deputatul a reiterat în cadrul emisiunii Obiectiv, poziția Platformei DA în această situație complicată, iar soluția ar fi instituirea unui Guvern minoritar pentru a se ajunge pașnic la alegeri anticipate.

Potrivit hotărîrii Curții Constituționale din 23 februarie, șeful statului trebuie să reia consultările cu fracțiunile parlamentare pentru a identifica un candidat la funcția de premier. Maia Sandu a declarat că, deocamdată, se abține de la o discuție cu fracțiunile din Parlament și dorește să afle poziția societății civile și a mediului de experți.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?