X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

Declarație: "Usatîi îndeplinește o sarcină importantă a "Comitetului de la Washington"

18 sep. 2020,, 10:20   Politică
4662 17

Renato Usatîi înțelege că nu va deveni președinte al Republicii Moldova, iar participarea sa în cursa prezidențială în calitate de spoiler al lui Igor Dodon, ne dă temei să presupunem că el îndeplinește o sarcină importantă a Comitetul de la Washington, – de a nu-i permite lui Dodon să învingă în primul tur de scrutin.

De această părere este deputatul parlamentului din partea Partidului Socialiștilor, politologul Bogdan Țîrdea, care a menționat că însuși Usatîi înțelege că nu va deveni președintele, iar acțiunile sale sînt motivate de doi factori: de dorința de a fugi cît mai repede din Bălți, unde suferă eșec după eșec, și de dorința de a obține imunitate în dosarele penale din Rusia și Moldova.

Potrivit lui Bogdan Țîrdea, pentru Usatîi este important să ocupe locul trei cu orice preț, iar scopul este evident - de a negocia cu voturile sale în turul doi.

"Pentru aceasta el trebuie să-i înlăture pe Năstase și pe Țîcu. De aceea, el o susține pe Sandu și astfel îl marginalizează atent pe Năstase. În același timp, în ciuda bravadei lui Renato Georgievici, nu-l putem invidia. În Rusia, el are un dosar penal pentru Laundromat, și chiar dat în căutare. Dar el a devenit persona non grata și în Ucraina încă din 2017, după o vizită în Crimeea. Acesta a fost introdus pe listele site-ului ”Миротворец”", a menționat deputatul PSRM.

El a subliniat că, deși Usatîi cooperează cu Plahotniuc și Candu, acesta puțin probabil că a uitat de declarațiile lui 2017-2018 din Rusia.


"Românii nu vor fi împotrivă să se folosească, dar principalele resurse vor fi aruncate în favoarea lui Țîcu și Năstase. Europenii, fondurile lui Soros și Adenoir, vor pompa bani în M. Sandu. Usatîi este pentru toți străin, iar încrederea în el este zero. El i-a dezamăgit pe toți - Filat, Plahotniuc, Dodon, Năstase. Apoi și-a cerut scuze, apoi a dezamăgit din nou, și așa mai departe. Acum a început să mă lupte cu "alcoolicii" de la FSB, fără să-și dea seama că acolo sînt niște neni foarte serioși, care nu au un simț al umorului, dar au o memorie foarte bună", a subliniat Bogdan Țîrdea pe pagina sa de socializare.

Potrivit lui, Usatîi înțelege parțial acest lucru: merge peste tot cu pază, se uită mereu în jur, merge doar în România, Anglia, Dubai. Este posedat de o frică sălbatică. Pentru orice eventualitate, a început să vorbească despre integrarea europeană, l-a hămăit pe Lukașenko, fostul său idol, cerîndu-i acestuia să plece.

Dar ceea ce nu înțeleg cetățenii nemulțumiți este că Usatîi nu este în stare să organizeze și să desfășoare un adevărat protest îndelungat. Îmbolnăvirile dese, formă fizică slabă, pofta pentru un stil de viață inactive, pur și simplu dezactivează voința lui Renato Gheorghievici, ceea ce a fost deosebit de vizibil în anii 2015-2016.

Și da, să presupunem că va fi un protest, Maidan, haos. Și apoi ce? Libia? Ucraina? Siria?

Un lucru este îmbucurător în cazul lui Usatîi: el trîmbițează peste tot că dacă va trece în turul doi, îl va învinge pe Dodon. Astfel, el lovește filigran în Sandu, luîndu-i bucăți întregi din electoratul de protest, în special tineri.

Și, bineînțeles, îl împinge la marginea drumului pe Năstase. Mulțumesc și pentru asta", a subliniat deputatul PSRM.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?