X 
Transnistria stiri: 1447
Preşedintele stiri: 4072

Declarație: Plahotniuc își va depune mandatul de deputat

2 iul. 2019,, 08:10   Politică
6451 2

Președintele interimar al Partidului Democrat, Pavel Filip, a spus că, de la cedarea puterii, a discutat o singură dată cu fostul lider al formațiunii politice, Vald Plahotniuc.

L-a sunat de pe un număr elvețian, dar nu știe unde se află acum, a precizat Filip. Democratul a mai spus că, cel mai probabil, într-un final, Plahotniuc își va depune mandatul de deputat, transmite Agora.

„Nu vă pot spune cum a plecat din RM, nu am știut de acest lucru. Am încercat să-l telefonez vineri seara (n.r. – 14 iunie), dar nu am dat de el.

Ulterior, multe zile nu am vorbit cu dînsul. O singură discuție am avut, vineri, înainte de a declara pe Facebook că părăsește funcția de președinte al PDM.

Nici nu l-am întrebat unde se află. Nici despre venire nu l-am întrebat. Era un număr elvețian cînd m-a telefonat. Îmi pare rău că a plecat.


Nu înțeleg de ce a fost necesar să plece atît de repede. Nu exista niciun dosar. Există imunitate parlamentară, dar probabil au fost informații pe care eu nu le cunosc.

Cînd am discutat la telefon a spus că a fost situația să-și securizeze familia”, a declarat Pavel Filip în cadrul emisiunii „Punctul pe azi” de la TVR Moldova.

În condițiile în care Vlad Plahotniuc nu revine în țară, dar rămîne deputat în Parlament, fiind ales în circumscripția uninominală Nisporeni, Pavel Filip a spus:

„Mandatul de deputat este imperativ. Probabil ar fi corect să refuze mandatul, dar nimeni nu-l poate impune să facă acest lucru.

A refuzat funcția de președinte al partidului, pentru a permite partidului să se reinventeze. Cred că se va ajunge la depunerea mandatului.

Dar nu cred că e corect ca cineva să facă presiune. E o decizie a celui care a candidat pe acea circumscripție”.

Președintele interimar al PDM a mai declarat că una dintre greșelile comise de partid a fost „maniera agresivă de activitate”.

„Nu cred că acest lucru ne-a adus valoare politică. Cred că a fost o manieră de conducere mai autoritară în interiorul PDM”, a explicat acesta.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?