Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 508
Preşedintele stiri: 4002

Declarație: "Lui Dodon i-a fost pur și simplu întinsă o cursă"

18 sep. 2020,, 15:35   Politică
8853 7

În scandalul cu înregistrarea diasporei pentru participarea la alegerile prezidențiale din Moldova, actualul șef al statului, Igor Dodon, i-a fost pur și simplu întinsă o cursă.

Această opinie a fost exprimată de doctorul în istorie, directorul Institutului de politici eficiente, Vitalie Andrievschi, în cadrul emisiunii "Glavnoe" cu Lilia Burkovschi de la TVC-21, relatează eNews.

Astfel el a comentat situația potrivit căreia peste 60 de mii de cetățeni moldoveni aflați peste hotare, dar și cei aflați în localitățile din stînga Nistrului, s-au înregistrat pentru a participa la alegerile prezidențiale din 1 noiembrie, însă opoziția a examinat în acest sens posibilitatea falsificării.

"Cred că ar putea fi efectuată o investigație și se va descoperi ceva. Dacă acum ar fi fost jucători puternici de talia lui Plahotniuc împotriva lui Dodon, aș fi crezut că au jucat ei. Dar cel mai probabil acest lucru l-au făcut oamenii lui Dodon din prostie. Nici măcar nu exclud că în echipa sa există persoane care i-au întins o cursă intenționat din anumite motive. Pentru că au fost multe curse, scrisoarea către Sandu etc.", a spus Vitalie Andrievschi.

El presupune că există astfel de oameni în Rusia, care au promis că vor ajuta să organizeze tutul. Și trebuie deschise mai multe secții de votare.


"De aceea există mai multe cereri de a scrie că vrem să votăm. Dar aceasta este o înscenare serioasă, pentru că i-au dat motive lui Sandu și celorlalți să spună: ei vor să falsifice alegerile din contul Rusiei", consideră analistul politic.

Referindu-se la declarația lui Corneliu Furculiță că Partidul Socialiștilor nu a dat nimănui ordine să adune liste și că el nu are nicio legătură cu aceasta, Vitalie Andrievschi a menționat: "Dar voi vreți ca Furculiță să spună, da, eu am dat ordin? Cine ar spune că a dat o astfel de însărcinare stupidă? De obicei, se creează o echipă în sediul central, avem nevoie de a deschide mai multe secții în Rusia. Cum poate fi făcut acest lucru? De contactat cetățenii noștri care locuiesc în Rusia ca să scrie cereri. Dar este foarte greu de ajuns la ei, canale de comunicare nu sînt atît de multe. Haideți să organizăm semnături în satele moldovenești. În această situație, repet, cel mai probabil lui Dodon i-a fost întinsă o cursă".

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?