Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

De la începutul perioadei de înregistrare în cursa electorală au fost depuse peste 200 de dosare

26 sep. 2023,, 15:55   Politică
3684 0

În primele 7 zile de la începutul perioadei de depunere a dosarelor pentru înregistrarea în calitate de candidat la funcția de consilier în consiliile municipale Chișinău și Bălți și cele raionale, au fost depuse, în total, 191 de dosare. Dintre acestea, 172 de cereri au fost recepționate din partea partidelor politice/bloc electoral, iar 19 din partea candidaților independenți.

Listele de candidați, prezentate de către 20 de partide politice, conțin peste 4 600 de candidați la funcția de consilier raional/municipal (2 066 de femei și 2 567 de bărbați).

În același context, la Consiliul electoral al circumscripției electorale municipale Chișinău au fost depuse 14 cereri pentru înregistrarea în calitate de candidat la funcția de primar general al mun. Chișinău. 12 dintre acestea sunt din partea partidelor politice, una din partea unui bloc electoral și o cerere de eliberare a listelor de subscripție pentru un potențial candidat independent.

Pentru funcția de primar al municipiului Bălți au fost depuse 6 dosare din partea partidelor politice și 3 cereri pentru eliberarea a listelor de subscripție. Consiliul electoral al circumscripției electorale municipale Bălți a înregistrat deja 6 candidați pentru funcția de primar.

În conformitate cu prevederile legislației electorale, organul electoral are la dispoziție 7 zile, de la data primii actelor pentru înregistrare, să examineze dosarele și să decidă asupra efectuării sau refuzului înregistrării candidaților desemnați în alegeri.


Campania electorală va începe pentru toți concurenții înregistrați cu 30 de zile înainte de ziua alegerilor, adică la 6 octombrie 2023.

Lista candidaților înregistrați o puteți găsi pe pagina web oficială a Comisiei www.cec.md, rubrica „Alegeri locale generale 2023”, subrubrica „Organele electorale ierarhic inferioare” – „Consiliile electorale de circumscripție”.

0
0
1
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?