X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4001

De ce s-a băgat Năstase în cursa electorală pentru prezidențiale

5 mar. 2020,, 09:45   Politică
3440 8

E timpul să luptăm pentru oameni, dar nu împotriva unor politicieni. Cu acest mesaj a venit președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, în cadrul unei noi ediții a emisiunii ”Președintele Răspunde”, scrie Noi.md. Acesta a comentat anunțul lui Andrei Năstase de a candida la prezidențiale, spunînd că este o decizie bună, doar că e timpul să lupte pentru oameni, dar nu împotriva cuiva.

”Avem alegeri prezidențiale în luna noiembrie, unii deja s-au grăbit să-și anunțe candidatura. De ce? Pentru că sînt presiuni enorme de pe intern și de pe extern ca din nou să o susțină toți pe Maia Sandu. Noi acest lucru îl înțelegem și eu cred că ceea ce se întîmplă acuma în stradă tot este un scenariu ca să destabilizeze situația și să ridice nivelul protestelor și tensiunii în societate. Însă, cei care vor să participe la prezidențiale și vin cu un mesaj către dumneavoastră: Eu încă nu particip în campania prezidențială, dacă vom lua decizia vom participa, dar haideți să venim cu ceva pentru oameni nu împotriva cuiva”, a spus Dodon.

Declarațiile vin după ce, săptămîna aceasta, cei din opoziție au anunțat că își pun ca scop să meargă împotriva lui Dodon.

”Dar poate vă puneți ca scop să faceți ceva pentru oameni? Recent am auzit că Maia Sandu vrea să fie alegeri parlamentare anticipate. Dacă nu reușește în următoarele cîteva luni, cîteva săptămîni atunci imediat după prezidențiale. Dacă Maia Sandu devine președinte, imediat dizolvă Parlamentul. Dar nouă ne trebuie chestia asta? Adică, care e scopul de a deveni președinte al țării? Scopul meu a fost și este la această etapă să fac lucruri bune pentru oameni. Alții văd că au alte scopuri. Pînă acum erau împotriva lui Plahotniuc, acum văd că Plahotniuc înapoi vine și vrea să se lege tot cu dînșii cu Maia și cu ceilalți cu Pro Moldova și cu Șor și vor să facă coaliție împotriva Guvernului. Dar poate începeți să vă gîndiți pentru, dar nu împotrivă”, a mai spus șeful Statului.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?