X 
Arşiţa stiri: 204
Jocurile Olimpice stiri: 212
Transnistria stiri: 1460

De ce în țările civilizate este interzisă organizarea unui referendum în ziua alegerilor

4 aug. 07:00   Politică
15 ore in urma 2599 0

În țările civilizate, este interzisă organizarea unui referendum în ziua alegerilor, deoarece, de regulă, cel care anunță referendumul - îl cîștigă.

Despre acest lucru a vorbit politologul ucrainean Mykhaylo Chaplyga în emisia unui canal de youtube.com.

Potrivit acestuia, referendumul îți permite să arunci vina asupra cuiva.

„Încă de pe vremea lui Charles de Gaulle (fostul președinte al Franței) se cunoaște, și a spus asta cred că însuși de Gaulle, că: cine anunță un referendum – acela îl cîștigă. Această istorie este clară. Și de aceea în țările civilizate este categoric interzisă organizarea unui referendum în ziua alegerilor. Pentru că cel care anunță un referendum, cel care formulează întrebările acestuia, aela și cîștigă. De aceea este interzisă combinarea unui referendum cu alegerile”, a subliniat analistul politic ucrainean.

Reamintim că la 20 octombrie 2024, în Republica Moldova vor avea loc alegeri prezidențiale și un referendum constituțional republican, în cadrul căruia va fi prezentat un proiect de lege privind modificarea Constituției Republicii Moldova, exprimat prin întrebarea „Susțineți modificarea Constituției în vederea aderării Republicii Moldova la Uniunea Europeană”. Referendumul constituțional republican va fi organizat la inițiativa președintelui Republicii Moldova, Maia Sandu.

43
2
3
4
10

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum veți proceda în cazul referendumului republican privind integrarea europeană a R. Moldova?
CAII MOLDOVENEȘTI, ÎN CENTRUL UNUI SCANDAL!Сандуляк Владислав