Transnistria stiri: 1447
Preşedintele stiri: 4072

Daniela Morari: Сonferința UE-R. Moldova аre un puternic impact politic

22 iun. 13:15   Politică
1975 2

Conferința interguvernamentală Uniunea Europeană-Republica Moldova, care va avea loc la 25 iunie, la Luxemburg, are o semnificație legală, juridică, dar și un puternic impact politic.

Asta a declarat șefa Misiunii țării noastre pe lîngă UE, Daniela Morari, la emisiunea „Paralela 47” de la Radio Moldova.

Ambasadoarea a menționat că Republica Moldova a finalizat screening-ul explicativ, o primă etapă a procesului de integrarea europeană, și a beneficiat de asistență din partea Albaniei și Macedoniei de Nord.

„Următoarea fază este deja rîndul R. Moldova, care urmează să explice în oglindă la toate aceste stardarde, norme și cadrul care a fost explicat de Comisia Europeană cu referințele de rigoare din legislația noastră. Ulterior cu finalizarea acestei faze se va putea discuta despre capitolele care se includ”, a menționat Daniela Morari.

Republica Moldova urmează să înceapă oficial negocierile de aderare la Uniunea Europeană pe 25 iunie. Președinta Maia Sandu a semnat vineri decretul prin care viceprim-ministra pentru Integrare Europeană, Cristina Gherasimov, a fost desemnată în calitate de negociator-șef din partea Republicii Moldova.

5
1
0
1
89

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?