X 
Transnistria stiri: 1447
Preşedintele stiri: 4072

Daniel Vodă: „Meta a suspendat mii de conturi false în Moldova”

19 iun. 23:24   Politică
2144 1

Purtătorul de cuvînt al Guvernului, Daniel Vodă, a vorbit despre eforturile de identificare și raportare a profilurilor false pe platforma Meta.

Potrivit lui, aceste conturi, create de moldoveni care s-au „autointitulat politologi și specialiști ai echipei lui Șor” aveau ca scop inducerea în eroare a cititorilor prin comentarii false.

În urma raportării, Meta a suspendat 1.300 de astfel de conturi, a anunțat Daniel Vodă în cadrul unei emisiunii la TV8

„Datorită eforturilor inclusiv al comunicatorilor guvernamentali, noi am identificat și sistematiza unun document care l-am raportat la Meta cu profiluri false. Este vorba despre acei moldoveni, cu ghilimelele de rigoare, care au devenit peste noapte politologi, specialiști «de ce echipa lui Șor este strălucită». Aceste conturi false aveau un singur obiectiv, să inducă în eroare oamenii care cu bună credință citesc comentariile care sînt în spațiul public. Noi le-am raportat, după care ați văzut și raportul Meta, care a suspendat 1.300 de conturi în total. Am fost un exemplu despre cum am lucrat împreună. Și desigur nu este o luptă cu o singură bătălie, vor urma. Vaccinul este anume acea informație pe care noi o oferim”, a declarat purtătorul de cuvînt al Guvernului, Daniel Vodă.

Amintim, conturile de Facebook ale fugarului Ilan Șor, a Marinei Tauber și a bașcanului Găgăuziei, Evghenia Guțul, care e acuzată că a acceptat bani de la gruparea criminală condusă de condamnatul fugar Ilan Şor, au fost blocate.


Potrivit unei constatări apărute în presă, fugarul Ilan Șor ar fi unul din principalii finanțatori ai campaniilor de dezinformare pe Facebook.

Potrivit datelor Meta Ads Library, doar pe Facebook, Șor a cheltuit pentru publicitate într-un an și șase luni 378 de mii de euro.

7
0
0
0
5

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?