Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4001

Dacă Poalelungi ajunge președinte al CC, se confirmă că totul a fost regizat – deputat

16 mar. 2018,, 12:46   Politică
3330 1

Rocada produsă recent în sistemul judecătoresc ridică mai semne de întrebare, a opinat astăzi deputatul PLDM Iurie Țap, citat de Noi.md.

Opinia a fost exprimată în timpul examinării cererii de demisie a lui Mihai Poalelungi din funcția de președinte al Curții Supreme de Justiție și numirii acestuia în funcția de judecător la Curtea Constituțională.

Potrivit lui Țap, există suspiciuni rezonabile că desemnarea lui Poalelungi la CCM a fost regizată, lucru care prejudiciază grav procesul de reformare a justiției.

„Este regretabil că președinte Curții Supreme pleacă la jumătate de mandat. Aici, Consiliul Superior al Magistraturii a greșit numind acest candidat. Am avut un concurs cu o singură persoană, fără competitivitate. Comitetul de Cooperare RM-UE a vorbit anterior despre modalitatea de promovare a judecătorilor și ce-am făcut noi de atunci? Nimic! Concursuri fără de concursuri. Este pusă în pericol realizarea reformei justiției, care este una crucială pentru viitorul țării”, a declarat Țap.

În opinia deputatului, această rocadă aparent neargumentată și netransparentă știrbește din credibilitatea întregului sistem. Mai mult decît atît, Iurie Țap a specificat că, în cazul în care Poalelungi va fi ales președinte al Curții Constituționale, se va confirma că totul a fost înscenat.


„Se cer măsuri puternice, credibile, dar ceea ce face majoritatea parlamentară vine de fapt să accentueze contrariul. Avem o regizare privind ocuparea funcțiilor înalte ale autorităților statului. Unii analiști vorbesc că Mihai Poalelungi va ocupa funcția de președinte al CCM. Dacă se va întîmpla, atunci se va confirma regizarea ocupării funcțiilor cheie în stat”, a adăugat el.

Menționăm că Mihai Poalelungi a fost unicul candidat înscris în concursul pentru ocuparea funcției de judecător la Curtea Constituțională. El a fost desemnat în funcție de către Consiliul Superior al Magistraturii, pentru un mandat de șapte ani.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?