Transnistria stiri: 1404
Preşedintele stiri: 4065

CSJ a respins recursul partidului "Șansă", afiliat fugarului Șor

28 iun. 18:29   Politică
1708 2

Magistrații Curții Supreme de Justiție (CSJ) au respins recursul depus de partidul „Șansă”, afiliat fostului deputat fugar Ilan Șor, împotriva deciziei instanței de apel care a dat dreptate Comisiei pentru Situații Excepționale (CSE) atunci cînd a anulat înregistrarea la alegerile locale generale din noiembrie 2023 a candidaților formațiunii politice.

De asemenea, judecătorii au menținut încheierea instanței de apel din 1 februarie 2024 prin care a fost respinsă cererea formațiunii politice privind ridicarea excepției de neconstituționalitate a prevederilor art. 205 alin. (1) și (2) din Codul administrativ, care se referă atragerea în proces a Serviciului de Informații și Securitate (SIS).

Analizînd rapoartele mai multor instituții de stat, printre care cel al SIS, magistrații CSJ au constatat că măsura luată de CSE pe 3 noiembrie 2023 în privința candidaților partidului „Șansă” este „legală, justificată şi proporţională, iar aprobarea acesteia a avut loc în conformitate cu prevederile legale şi principiile de drept internaţionale”, notează Noi.md cu referire la Zdg.

Totodată, a fost confirmat faptul că majoritatea fondurilor date, care au originea din afara țării, sînt puse la dispoziția exponenților grupului criminal prin platforme financiare internaționale/a statelor terțe, cu scop de camuflare a provenienței și destinației. De asemenea, se evidențiază că grupul criminal Șor, în scop de influență electorală subversivă, este susținut de grupul criminal Plahotniuc (…).

Amintim că pe 3 noiembrie 2023, CSE a decis anularea înregistrării la alegerile locale generale a tuturor candidaților partidului Șansă, cu două zile înaintea scrutinului electoral. Ulterior, reprezentanții partidului „Șansă”, afiliat lui Ilan Șor, au atacat decizia în instanța de judecată, cerînd anularea dispoziției CSE.

4
0
0
0
15

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?