Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Unul dintre cei trei viceprimari din Bălți a demisionat. Cine a fost propus în locul său

2 apr. 15:09   Nordul Moldovei
2544 0

Unul dintre cei trei viceprimari din Bălți, Alexandru Usatîi, responsabil de domeniul gospodăriei locativ comunale, și-a dat demisia din proprie inițiativă.

În locul său a fost propus Igor Golberg, director al companiei Glorin Inginering, dar Consiliul municipal nu l-a aprobat.

Potrivit esp.md, primarul municipiului Bălți, Alexandru Petcov, a propus ca funcția de viceprimar de Bălți pe domeniul gospodăriei locativ comunale să fie preluaă de Igor Golberg, directorul Glorin Inginering SRL.

În același timp, unii consilieri municipali au atras atenția asupra faptului că Glorin Inginering are două procese judiciare cu primăria locală și cu Apă Canal, iar numirea directorului companiei în funcția de viceprimar ar putea fi văzută ca un conflict de interese.

Igor Golberg, directorul Glorin Inginering SRL, a subliniat că, dacă va deveni viceprimar al orașului, va înceta să mai fie director general al Glorin Inginering și fondator al acesteia.


La rîndul său, primarul municipiului Bălți, Alexandru Petcov, a declarat că a insistat ca 100 la sută din companie să aparțină Consiliului municipal Bălți.

La rîndul său, consilierul municipal și fostul primar de Bălți, Nicolae Grigorișin, a menționat că nu va susține numirea lui Igor Golberg în funcția de viceprimar, deoarece consideră că este necesar să se consulte mai întîi cu toți consilierii municipali, dar nu cu cineva în mod selectiv. Potrivit lui Nicolae Grigorișin, el și alți cîțiva consilieri aud pentru prima dată că sistemul de canalizare va fi preluat în totalitate de către municipalitate.

El consideră că înainte de a aproba un nou viceprimar trebuie să fie consultați toți consilierii municipali.

Alți consilieri municipali, de asemenea, și-au exprimat opinia că, în pofida tuturor meritelor lui Igor Golberg, în prezent sînt împotriva numirii pripite a acestuia în funcția de nou viceprimar.

În urma dezbaterilor, 11 consilieri municipali au votat în favoarea confirmării lui Igor Golberg în funcția de viceprimar al municipiului Bălți, 2 consilieri au votat împotrivă, iar 22 de consilieri s-au abținut la acest subiect.

Alexandru Petcov a declarat că va solicita Consiliului Municipal să îl aprobe din nou pe Igor Golberg în calitate de viceprimar.

Candidații pentru funcțiile de viceprimari sînt propuși de către primar și prezentați consilierilor municipali. Viceprimarii sînt aleși în cadrul unei ședințe a Consiliului Municipal cu votul majorității consilierilor aleși.

În cazul în care proiectul de hotărîre privind alegerea candidatului propus pentru funcția de viceprimar nu întrunește numărul necesar de voturi la două ședințe consecutive, primarul are dreptul de a numi viceprimarul prin dispoziție. Aceasta este adus la cunoștința Consiliului.

2
1
0
0
2

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?