Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 508
Preşedintele stiri: 4002

Continuă examinarea demersului privind scoaterea în afara legii a Partidului „Șor”

15 mai. 2023,, 09:36   Politică
3731 0

Curtea Constituțională continuă astăzi, începînd cu ora 10:00, examinarea demersului Guvernului referitor la constituționalitatea Partidului „Șor”.

Magistrații se întrunesc deja în a patra ședință, transmite radiomoldova.md.

Astăzi, magistrații Înaltei Curți se vor pronunța asupra demersului înaintat de avocații Partidului „Șor”, privind vizionarea în cadrul ședinței a unor imagini de la proteste și alte întruniri, despre care apărătorii susțin că ar fi „probe video”.

La ședința anterioară din 12 mai, în fața Curții Constituționale a avut loc un protest a membrilor și simpatizanților Partidului Politici „Șor”.

Amintim că Guvernul a cerut în noiembrie anul trecut scoaterea în afara legii a Partidului „Șor”, pe care îl acuză că a acționat în contradicție cu principiile statului de drept și a pus în pericol suveranitatea și independența Republicii Moldova, fiind finanțat din exterior și sprijinit de către serviciile secrete rusești.


Liderul formațiunii, fugarul condamnat recent la 15 ani în dosarul fraudei bancare, Ilan Șor, califică demersul Guvernului drept comandă politică.

2
0
1
1
16

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?