Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

Ciucă: "Moldova are potențial, care trebuie garantat printr-o stabilitate politică"

21 iun. 2023,, 12:41   Politică
2737 1

Președintele Parlamentului Republicii Moldova, Igor Grosu, și președintele Senatului României, Nicolae Ciucă, aflat cu o vizită de lucru la Chișinău, au susținut o conferință de presă comună.

Igor Grosu a menționat că s-a discutat inclusiv despre colaborarea parlamentară bilaterală, care este una foarte bună. "Interesul nostru și beneficiul Republicii Moldova este de a obține toată experiența României de negociere și de aderarea la Uniunea Europeană (UE). Am stabilit cum vom mobiliza expertiza mai focusat pe anumite proiecte", a spus Grosu.

Speakerul a mai spus că au fost trecute în revistă și proiectele, care sunt în proces de realizare, inclusiv cele de infrastructură. "România este cel mai tare avocat al nostru în agenda de integrare în UE", a mai subliniat Grosu, transmite Noi.md.

La rîndul său, Nicolae Ciucă, a spus că se bucură să revină în Moldova la prima vizită oficială de la preluarea mandatului de președinte al Senatului României.

"Prin această vizită nu am urmărit altceva decît să transmitem mesajul de sprijin constant pentru Republica Moldova în parcursul de aderarea la UE. Ne simțim la Chișinău ca acasă. Este important să spunem despre beneficiile, pe care le are un stat candidat de aderare la UE. Vă pot spune că anul trecut noi, deja ca membru deplin al UE, am reușit să avem o creștere economică și să depășim mai multe crize cu ajutorul fondurilor europene. Investițiile în agricultură, la fel, sunt foarte mari", a spus oficialul român.


Nicolae Ciucă a mai adăugat că în relațiile bilaterale s-a discutat despre sporirea interconectării în domeniile energetic, cel al infrastructurii.

"Ne-am angajat să asigurăm garanții investitorilor deja prezenți în România pentru o extensie și în Republica Moldova, care are potențial, care trebuie garantat printr-o stabilitatea politică. Este un vis frumos, aderarea la UE, care sper că se va împlini cît mai curînd pentru Republica Moldova", a mai spus Ciucă.

1
0
0
0
11

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?