Transnistria stiri: 1425
Eurovision stiri: 509
Preşedintele stiri: 4002

Cîte acte normative au fost votate în Parlament luna trecută

3 iul. 2023,, 16:45   Politică
2458 0

În luna iunie, deputații au votat 75 de acte normative. Totodată, în aceeași perioadă, 43 de acte normative noi au intrat în procedură legislativă.

Din numărul total de proiecte legislative, 31 au fost votate în prima lectură, iar nouă dintre actele adoptate de Parlament au fost votate în prima și a doua lectură în aceeași ședință plenară. În lectura a doua au fost adoptate 44 de acte normative, 27 dintre ele fiind legi, iar 17 – hotărîri, transmite Noi.md.

Printre actele normative adoptate de Parlament figurează inițiativa legislativă care prevede că proprietarii mijloacelor de transport cu numere de înmatriculare străine le vor putea vămui achitînd doar 30% din cota accizei.

Tot în lectura a doua a fost votată inițiativa legislativă care prevede condiții mai sigure pentru calitatea produselor comercializate, precum și proiectul de lege privind accesul la informații de interes public.

De asemenea, în a doua lectură, deputații au votat modificări la Legea bugetului de stat pentru anul 2023, precum și modificări legislative care vor preveni tergiversarea procedurilor judiciare, dar și extinderea criteriilor de eligibilitate pentru beneficiarii de locuințe sociale.


În luna iunie, a fost creată Platforma de dialog și participare civică în procesul decizional al Parlamentului. Pe parcursul lunii trecute, deputații s-au întrunit în șase ședințe plenare ale Parlamentului.

0
0
0
1
4

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?