Transnistria stiri: 1424
Eurovision stiri: 508
Preşedintele stiri: 4002

Cîte acorduri încheiate pe platforma CSI au fost denunțate de Parlament în sesiunea de primăvară 2023

11 aug. 2023,, 13:40   Politică
2247 0

În sesiunea ordinară trecută, Parlamentul a denunțat opt acorduri încheiate pe platforma Comunității Statelor Independente (CSI). Documentele țin de domeniile energetic, educațional, protecției muncii, standardizării, lichidării consecințelor situațiilor excepționale, comerțul liber.

Printre acordurile denunțate figurează Convenția cu privire la Adunarea Interparlamentară a statelor membre ale CSI, Acordul care prevede crearea și activitatea Teleradiocompaniei Interstatale „MIR” sau Acordul cu privire la interacțiunea în domeniul preîntîmpinării și lichidării consecințelor situațiilor excepționale cu caracter natural și tehnogen, încheiat la Minsk la 22 ianuarie 1993.

De asemenea, a fost denunțat Acordul cu privire la colaborarea în domeniul protecției muncii, Acordul cu privire la promovarea unei politici coordonate în domeniul standardizării, metrologiei și certificării și Acordul cu privire la susținerea și dezvoltarea micului antreprenoriat în statele membre ale CSI.

La ultima ședință a Parlamentului din sesiunea de primăvară 2023 au mai fost denunțate Acordul de colaborare pentru formarea spațiului unic (comun) educațional în cadrul Comunității Statelor Independente și Acordul privind barierele tehnice în zona comerțului liber.

Alte șase proiecte de denunțare a acordurilor cu CSI sînt înregistrate în Parlament și urmează a fi examinate de deputați.


Precizăm că moldovenii asociază aderarea Moldovei la UE cu prosperitatea și dezvoltarea. În același timp, mulți moldoveni nu văd un viitor luminos nici în UE, nici în alte asociații, ci îl văd în neutralitate, dezvoltarea țării lor și coexistență, precum și în construirea de relații atît cu Estul, cît și cu Vestul.

4
1
0
1
15

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?