X 
Transnistria stiri: 1424
Eurovision stiri: 508
Preşedintele stiri: 4002

Cît a cheltuit Parlamentul pentru deplasările de serviciu ale deputaților moldoveni

15 iul. 2023,, 13:28   Politică
3437 1

În al doilea trimestru al anului 2023, Parlamentul a cheltuit peste 1 353 600 lei pentru deplasările oficiale ale deputaților în străinătate.

Cea mai scumpă dintre ele a fost călătoria la Strasbourg, Republica Franceză, transmite Noi.md cu referire la newsmaker.md.

În total, în trimestrul II al anului curent, deputații au efectuat 66 deplasări în străinătate.

Pentru pentru participarea parlamentarilor la Sesiunea de vară a Adunării Parlamentare a Consiliului Europei (APCE) de la Strasbourg s-au cheltuit peste 168 mii de lei din bugetul Legislativului. Din delegație au făcut parte: Ion Groza – vicepreședintele Comisiei politică externă și integrare europeană, șeful delegației naționale la APCE, deputat în Parlament; Mihail Popșoi – vicepreședintele Parlamentului Republicii Moldova, membrul delegației naționale la APCE; Ana Calinici – membrul Comisiei juridice, numiri și imunități, membrul delegației naționale la APCE, deputat în Parlament; Veronica Vrabie – consultant principal în Direcția relații interparlamentare, secretarul delegației naționale la APCE.

Peste 159 mii de lei a costat o altă deplasare a deputaților la Strasbourg, unde s-a desfășurat Sesiunea de primăvară a Adunării Parlamentare a Consiliului Europei (APCE). Vizita oficială s-a produs, în perioada 23 – 29 aprilie 2023.


101 mii de lei a costat deplasarea deputaților în capitala Italiei. Vizita oficială s-a produs, în perioada 4 – 7 iunie 2023.

Din componența delegației parlamentare care l-a însoțit pe șeful legislativului la Roma fac parte: Galina Sajin – membrul Comisiei politică externă și integrare europeană, președintele Grupului de prietenie Republica Moldova – Republica Italiană, deputat în Parlament; Mihail Druță – membrul Comisiei politică externă și integrare europeană, deputat în Parlament; Elena Lungu – consilier în Cabinetul Președintelui Parlamentului, secretarul delegației; Eduard Bîzgu – consultant principal în Direcția comunicare și relații publice.

Cea mai ieftină deplasare a fost cea la București, România pentru participarea la stagiul de practică „Pas în doi”, A fost delegată membrul Comisiei cultură, educație, cercetare, tineret, sport și mass-media, deputat în Parlament Marcela Nistor și s-a cheltuit 1,5 mii de lei.

1
0
1
1
28

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?