Transnistria stiri: 1380
Eurovision stiri: 499
Preşedintele stiri: 3988

Cheltuieli nejustificate de milioane de lei la o Direcție a Primăriei capitalei

14 iul. 2023,, 19:28   Capitala
1411 0

Cheltuieli nejustificate de milioane și alte nereguli în gestionarea bugetului au fost găsite în urma unei inspectări complexe la Direcția Cultură și Patrimoniu Cultural a municipiului Chișinău.

Inspecția Financiară a depistat, în perioada 1 ianuarie 2018 - 31 decembrie 2022, abateri de la actele normative în vigoare. S-a constatat un prejudiciu de 1.744,2 mii de lei, admis în rezultatul nerespectării prevederilor cadrului normativ.

A fost depistată și nerespectarea cadrului normativ ce a condiționat cheltuieli neîntemeiate în sumă de 2.764,8 mii de lei. Au fost stabilite încălcări procedurale ale gestionării mijloacelor bugetare, soldate cu suportarea cheltuielilor neregulamentare în sumă totală de 701,3 mii de lei.

Totodată, au fost depistate nereguli la organizarea și desfășurarea procedurilor de achiziții publice, transmite Noi.md cu referire la tv8.md.

În context, instituția cere să fie examinate rezultatele inspectării financiare la ședința CMC și să fie aprobat un plan de măsuri în scopul înlăturării încălcărilor depistate și neadmiterii acestora pe viitor.


Potrivit Inspecției, dacă cerințele nu vor fi respectate, vor fi aplicate sancțiuni persoanei cu funcție de răspundere. Responsabilii de la Primărie nu au comentat, deocamdată, situația.

1
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?