X 
Transnistria stiri: 1424
Eurovision stiri: 508
Preşedintele stiri: 4002

Cine sînt noii membri ai Consiliului de administrație al Fondului de garantare a depozitelor

28 dec. 2023,, 12:21   Politică
2316 0

Ana Litocenco și Ion Josan au fost numiți de Parlament, pentru un mandat de 5 ani, în funcția de membru al Consiliului de administrație al Fondului de garantare a depozitelor în sistemul bancar. Două proiecte de hotărîre care prevăd acest lucru au fost adoptate de Parlament, transmite Noi.md.

Ana Litocenco deține diplomă de licență, masterat și doctorat în finanțe. Din anul 2013 și pînă în prezent, a activat la Ministerul Finanțelor, unde a ocupat mai multe funcții: consultant principal, șef de serviciu și șef de direcție.

Ion Josan este licențiat în finanțe și bănci și deține diplomă de master în contabilitate și audit. Din 2014 pînă în prezent, a activat la Banca Națională a Moldovei în diferite funcții – economist, expert consultant și șef de direcție.

Consiliul de administrație al Fondului de garantare a depozitelor în sistemul bancar are cinci membri – doi propuși de Banca Națională a Moldovei și cîte unul de Ministerul Finanțelor, Asociația Băncilor din Moldova și Ministerul Dezvoltării Economice și Digitalizării. Aceștia sînt numiți în funcție printr-o hotărîre a Parlamentului, adoptată cu votul majorității deputaților aleși.

2
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?