X 
Arşiţa stiri: 186
Jocurile Olimpice stiri: 141
Transnistria stiri: 1412

Mihai Popșoi întreprinde o vizită de lucru în SUA

9 iul. 09:27   Politică
2736 1

Viceprim-ministrul Mihai Popșoi, ministru al afacerilor externe, întreprinde în perioada 9-11 iulie 2024 o vizită de lucru în Statele Unite ale Americii pentru a participa la o serie de activități din cadrul Summit-ului NATO de la Washington, notează Noi.md.

Șeful diplomației moldovene va lua parte, la invitația Secretarului de Stat al SUA, Antony Blinken, la ceremoniile dedicate celei de-a 75-a aniversări de la crearea Alianței Nord-Atlantice și va ține un discurs în cadrul forumului „Parteneriatele NATO”.

De asemenea, Mihai Popșoi va avea o serie de întrevederi cu omologi și oficiali din țările membre NATO și țările partenere.

În cadrul discuțiilor, vicepremierul va sublinia importanța promovării reformelor democratice în domeniul rezilienței naționale, în condițiile unui mediu internațional de securitate în continuă transformare, în special, afectat de crizele geopolitice din regiune și lume.

În 2024, Republica Moldova marchează 30 de ani de la stabilirea parteneriatului cu Alianță Nord - Atlantică și 10 ani de la lansarea participării țării noastre la operațiunea de menținere a păcii KFOR din Kosovo.

4
1
0
1
84

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?
CAII MOLDOVENEȘTI, ÎN CENTRUL UNUI SCANDAL!Сандуляк Владислав