Transnistria stiri: 1442
Preşedintele stiri: 4061

Chicu s-a arătat nemulțumit de incidentele de la protestul fermierilor

16 dec. 2020,, 15:34   Politică
5419 0

Premierul Ion Chicu s-a arătat nemulțumit de incidentele de la protestul fermierilor din fața Parlamentului. Acesta a cerut ministrului de Interne, Pavel Voicu, că raporteze situația de la moment, după care i-a dat indicații ca cei care au încercat să treacă cu tractoarele pe scările instituției legislative să fie trași la răspundere în conformitate cu legislația în vigoare. Subiectul a fost discutat în debutul ședinței Guvernului din 16 decembrie curent.

„54 de tractoare sînt prezente în PMAN, dintre care cu opt s-a încercat să ajungă în fața Parlamentului. Au fost parcate pe trotuar și pe zona verde. În urma incidentului, cînd protestatarii nu s-au subordonat cerințelor legale, un angajat MAI s-a ales cu o leziune corporală la picior și alți trei - cu traumatisme la mîini, cap și abdomen”, a declarat Voicu.

Potrivit ministrului, starea de sănătate a carabinierilor este în afara oricărui pericol. În prezent, primesc îngrijirile medicale necesare. Între timp, pe caz, au fost intentate două procese penale pentru a stabili cine se face vinovat și a-i fi aplicată sancțiunea potrivită.

La rîndu său, Chicu a cerut să fie asigurată ordinea publică.

„Vă rog să asigurați ordinea publică. Nu cred că în autorizația pentru protest a fost inclusă permisiunea să urce cu tractoarele pe scările Parlamentului, mai ales că aceste tractoare sînt cumpărate din impozitele polițiștilor... a profesorilor, a medicilor. Acel fermier de la Ștefan Vodă plătește 1 leu, dar înapoi i se dau 3. Anul acesta a fost un record de alocări pentru ei. Asigurați-vă că cetățenii care plătesc impozite să fie protejați”, a declarat premierul Ion Chicu, dînd de înțeles că n-o să cedeze în fața fermierilor nemulțumiți.


„Am înțeles”, a răspuns scurt Voicu.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce vor duce modificările la Codului Penal privind extinderea noțiunii de ”trădare de patrie”?